čtvrtek 15. října 2020

16. 10./3. den DV II

Milé děti, 

pokud některé dny nebudete připojeny na meetu a u některých cvičení uvádím, že si je uděláme společně na meetu, je vaší povinností udělat si je samy. A TO VŽDYCKY! Již nebudu toto upozornění psát znovu Platí stále. Co budeme dělat společně na meetu, značím písmenem M

Český jazyk

Rubínka s. 4

cv. 2 si uděláme společně na meetu, M

cv. 3 mi pošli vyfocené, formulář bude připraven na učebně

Uč. s. 26

Přečíst článek Zimní pneumatiky - uděláme na meetu, M

s. 26/16  společně ústně, kdo není na M, udělá písemně do sešitu ČJ. Nezapomeň na číslo cvičení a stránku.

26/18 na f, zkontroluj


Matematika

Velký PS s. 13/30 společně na M

13/31 SP, vysvětlení na M

Do sešitu M1 si opiš vysvětlení, jak převádět zlomky na společného jmenovatele a popřemýšlej nad ním. V pondělí se budeme na M věnovat dovysvětlení a procvičení.


13/32 SP porovnej všechny zlomky, které umíš. Ty se společným jmenovatelem jistě půjdou dobře, pokud nevíš jak na ty ostatní a nepomohlo vysvětlení v sešitě, počkej na pondělí. Vysvětlíme znovu na M. Ale nevzdávej to, zkus na to přijít

Malý PS s. 25/1 a 2, 

SP - vypočítej

Anglický jazyk

Nauč se poslední část slovíček z PS s. 68.

Je potřeba je umět vyslovovat i psát. Dnešek věnujeme doučení se všem slovíčkům ze s. 68. Na Učebně jsem vytvořila dokument "Doučení slovíček".

Do něho mi napíšeš každé slovíčko, které jsi se na straně 68 musel naučit. Každé slovíčko napiš anglicky 3krát minimálně, nebo ho piš tak dlouho, až ho budeš umět napsat bez koukání správně. Prosím nepodváděj a nepoužívej tlačítko kopírovat. Po každé, když slovíčko napíšeš si ho zároveň řekni nahlas anglicky. 

Pozor, první napsání si pořádně zkontroluj, ať se ho nenaučíš psát s chybou.

Dokument mi nezapomeň poslat.


Kontrola


Český jazyk

Rubínka 4/2

uč. 18/26