úterý 19. listopadu 2019

Informace ze třídních schůzek 19. 11.

Na našem dnešním setkání jsme probírali tato témata:

1. Připomenutí zítřejšího termínu platby zálohy naŠvP

2. Čtvrtek  - návštěva Muzea policie, divadelní představení s tématem prevence šikany

3. Třídnické hodiny - každé sudé úterý od 11:50

4. Projednání výuky, chování, vztahů mezi dětmi, zdůraznění velké důležitosti budování dobrého třídního kolektivu pro dobrý pocit dětí ve škole

5. Projednání třídního fondu - rodiče odsouhlasili výši příspěvku na tento rok ve výši 800 Kč. Je používán na vstupné, spoluúčast na placených školních akcích,  dokoupení jednotných sešitů, čtvrtek a drobného pracovního materiálu či odměn pro všechny děti. Na konci roku bude provedeno vyúčtování a přeplatky vráceny jednotlivým dětem. Platba do fondu je rozdělena na dvě části, 400,- Kč je již zaplaceno, druhá část bude vybrána podle potřeby v únoru či později.
.
6. Od dnešního dne přestávám psát na školní web Cvrčci každodenní informace o činnosti ve škole přístupné všem dětem a rodičům, ale budu je zasílat emailem pouze rodičům nemocných dětí, aby byly ostatní děti nuceny více se spoléhat samy na sebe, svoji hlavu, svoji paměť

8. Pokud si rodiče chtějí přečíst kompletní znění školního řádu a pravidla hodnocení žáků, je to vyvěšeno na nástěnce u sborovny.

9. Projekt "Zajímavá zaměstnání či koníčky našich rodičů či prarodičů."
Snažím se poprosit tímto rodiče nebo prarodiče, kteří by byli ochotni přijít do školy povyprávět dětem o své práci nebo koníčcích a zájmech nejlépe v pondělky  od 11:55 do 12:35 v rozsahu jedné až dvou vyučovacích hodin. K dispozici je počítač, interaktivní tabule, možnost nakopírování potřebných materiálů. Po dohodě by byl možný i jiný termín v týdnu, ale ne v době angličtiny, hudební výchovy a tělocviku. Prosím, posílejte mi nabídky i s  případným termínem mailem, já se ozvu a domluvíme podrobnosti. Tuto akci bych ráda provozovala cca jednou za tři týdny, v případě většího zájmu i častěji.

10. Vánoční besídka pro rodiče a děti - vymyslím co nejdříve dva termíny, které by v prosinci
 přicházely v úvahu, děti si je zapíší do úkolníčků, vy si vyberete jeden a podle zájmu jeden prohlásím za oficiální. Pozor, účast na besídce je dobrovolná, těším se na Vás. Bližší informace k besídce pak zveřejním na Cvrčcích.