úterý 9. března 2021

9. 3./41.den DV III

Český jazyk

Rubínka s. 15/4 SP doplň a ihned v hodině zkontrolujeme a vyhodnotíme, kdo není na M, zkontroluje sám

Uč. 103/15 na f., společně zkontrolujeme, kdo není na M, zkontroluje sám

SP do sešitu (datum a číslo cvičení) 102/14

Přepiš sousloví do sešitu, vyfoť, pošli na učebnu, oboduji a oznámkuji do ŽK. Dokument "Předložky, předpony s,z 102/14" máš připraven na Učebně.

Matematika

Velký PS s. 21/1, 2, 3, 4 cvičení si velmi pečlivě, pomalu a společně vysvětlíme a vypočítáme ve škole, u cv.  3 může mít každý jiné výsledky a částečně to může být jiné i u př. 1 a 2. Kdo není na M, musí si bohužel vypočítat a zkontrolovat sám.

Vlastivěda

Uč. s. 9 přečteme si o dalších pražských památkách.

Úkol - SP "Moje oblíbená pražská památka". Po dnešní hodině a zároveň místo páteční online hodiny vlastivědy: Na Učebně máš dokument "Moje oblíbená pražská památka" připravený. Jak to uděláš:

Připravíš si písemný referát o nějaké pražské památce (nemusí být z učebnice) za použití internetu, téma zpracuješ a pošleš do úterní vlastivědy 16. 3. jako referát. - Fotografie, zajímavosti, historie nebo i tvoje osobní zkušenosti i osobní fotografie.

Můžeš vytvořit jako dokument a nebo prezentaci. Vyber si, co se ti více líbí. Oboje je v učebně připravené.

Práci oznámkuji a oboduji, známka bude mít stejnou hodnotu jako známka ze zkoušení a nebo velkého testu. 

Po zbytek hodiny se budeme věnovat zapisování známek do ŽK, které jste získali za druhé pololetí k dnešnímu dni. Kdo nebude na M, domluví si se mnou individuální konzultaci mimo vyučování a známky dopíšeme jindy.

Kontrola

Český jazyk

Rubínka s. 15/4

Uč. 103/15 na f.

Matematika

 21/1

 21/2

 

 21/ 3



21/4