čtvrtek 22. dubna 2021

Umožnění alternativního testování ze slin

 

 

Vážení rodiče,

 

dnes proběhlo opětovné testování žáků a zaměstnanců školy a testy nezjistily žádnou pozitivní osobu.

 

V naší škole testujeme antigenními testy, které nám dodalo ministerstvo školství. Jedná se o testy  pro výtěry z přední části nosní dutiny. Tyto testy jsou zcela bezpečné a děti si je dělají samy s naší dopomocí.

Naše škola uznává i testy a potvrzení o testování od zdravotnických zařízeni, ne starší 48 hodin.

 

Pokud však máte zájem, aby byly Vaše děti otestovány ze slin, domluvili jsme pro Vás alternativní možnost.

Zdravotnické zařízení FYZIOklinika (Machkova 1642/2) nabídlo školám pomoc pro ulehčení velké zátěže, kterou představuje otestování všech vstupujících dětí do školy v pondělí a čtvrtek ráno. Máte možnost nechat Vaše dítě otestovat až 2 dny před těmito dny. Potvrzení o výsledku antigenního testu je totiž platné od zdravotnického zařízení 48 hodin. Tato vytištěná potvrzení nebo PDF (dostanete v SMS a emailu) stačí při vstupu do školy předložit. Dítě bude moci jít rovnou do třídy a nebude testováno námi. V případě, že dítě bude testovat pedagogický pracovník, dostanete zprávu od nás pouze v případě pozitivního výsledku.

 

FYZIOklinika testuje profesionálně kvalitními neinvazivními testy ze slin. Pracovní dobu má denně včetně víkendů a svátků. V neděli i ve středu má prodlouženou otevírací dobu. Více informací o otevírací době a místech, kde testuje, najdete na www.FYZIOklinika.cz.

Testování zde probíhá bez předchozí registrace, nepotřebujete žádné potvrzení od školy a čekací doba na místě není dlouhá. Pouze musíte předložit rodné číslo dítěte, jeho trvalé bydliště a kartičku pojištěnce. Testy jsou zdarma v případě, že dodržujete rozestup mezi jednotlivými testy 3 dny (Sobota + Úterý, Neděle + Středa nebo Pondělí ráno + Čtvrtek ráno) a několik dalších zákonných podmínek na výše zmíněném webu.

 

Byli jsme upozorněni, že testy ze slin vyžadují, aby testovaný minimálně 30 minut před testem nejedl, pít může pouze čistou vodu, nežvýkal, nečistil si zuby apod.

 

Děkuji za spolupráci a věřím, že vše společně zvládneme a bez větších potíží s neomezovanou výukou.

 

S pozdravem

 

Mgr. Pavel Dittrich

ředitel školy