středa 7. června 2017

Informace ze třídní schůzky


Milí rodiče,

děkuji za výbornou spolupráci po celý školní  rok a doufám, že ve stejném duchu budeme pokračovat i po prázdninách.


Co by děti měly umět

Číst a rozumět přečtenému – slabikování a čtení, které není úplně plynulé se doladí během příštího roku

Psát – mohou ještě používat tabulku s abecedou, aby si vybavily správné tvary písmen a dodržovaly předepsané tvary.

Měly by umět bez problémů opisovat psací text, přepisovat text z tiskacího do psacího a psát diktáty (je kladen velký důraz na sebekontrolu, říkám všechna y, i, připomínám, kdy se píše velké písmeno, znaménko za větou, diktuji velmi výrazně a pomalu a čekám i na nejpomalejší děti, obtížná slova si hláskujeme)

Počítat hbitě do 20, sčítání a odčítání. Zatím mohou používat prsty, počítadlo, číselnou osu a cokoliv, co počítání zrychlí.  Rozumět jednoduchým slovním úlohám, porovnávat čísla a pohybovat se byť s nějakými chybami v „prostředích“ Hejného matematiky – každý má něco, co se mu líbí. (autobus, sousední čísla, sčítací pyramidy, pavučinky…..) Rozeznat základní geometrické tvary.

V prvouce základní ovoce, zelenina, stromy listnaté a jehličnaté, pravidla silničního provozu, zvířata domácí a lesní, čas – hodiny  -  zatím čtvrt, půl, tři čtvrtě, celá. Kalendář – dny v týdnu, měsíce, datum narození, adresu. V příštím roce se budou témata opakovat a probírat více do hloubky.

Jak přes prázdniny

Většina dětí může v červenci odpočívat a nedělat ze školy nic, co samy nechtějí. V srpnu je již třeba začít pravidelně číst nahlas, trochu psát a sčítat a odčítat do 20. Je potřeba, aby v září nepřišly děti do školy s nerozhýbanou hlavou a nezapomněly vše, co se v tomto školním roce naučily. PROSÍM O VAŠI POMOC A DOHLED v tomto konání.

Třídní fond

Vyúčtovala jsem třídní fond (sešit s účtenkami je u mne k nahlédnutí), abychom dokázali zaplatit vše, co nás ještě čeká do konce školního roku, je třeba poslat ještě 110,- Kč. Kdo tak neudělal na třídních schůzkách, prosím, pošlete peníze.

Akce do konce školního roku :

14. 6. Akademie

Představení pro rodiče velká tělocvična od 17:00. Vchod do tělocvičny bude otevřen od 16:40 hodin.  Představení bude trvat okolo jedné hodiny, my vystupujeme již během prvních deseti minut.

Organizační pokyny:

V pondělí 12. 6. Přinést do školy spodní část kostýmu černé legíny nebo tepláky nebo kalhoty, ne kraťasy a sukně.

14. 6. mohou děti zůstat do vystoupení v družině, ale v tom případě jim dejte velkou svačinu a dost pití, budou muset vydržet cca do půl sedmé do večera. Pokud si je budete vyzvedávat ze školy během dne, je nutné mi je přivést v 16:30 k přístavbě, já si je převezmu a nachystáme se na vystoupení u nás ve třídě. Po vystoupení zase odvedu děti do třídy 1. C, tam počkáme na konec akademie a děti Vám všem opět vchodem do přístavby. UPOZORNĚNÍ: Děti za Vámi nemohou přijít po svém vystoupení do hlediště.

21. 6. Toulcův dvůr – Jako včelky v úlu – ze života včel, děti budou vybaveny od pořadatele tak, aby nedostaly žihadlo, pokud budou dodržovat bezpečnostní pokyny

23. 6. Letní kino na školním hřišti – od 20:30 – akce ŠD

28. 6. Tento den funguje družina pouze do 15:00 hodin!

29. 6. Koncert skupiny Réva

30. 6. Vydávání vysvědčení

Organizační pokyny:

Vyučování tento den bude trvat cca do 9:30. Každý žák přinese písemný vzkaz, jestli půjde do ŠD a nebo po vyučování. Děti, které nepůjdou do družiny se budou tentokrát výjimečně vyzvedávat od HLAVNÍHO VCHODU.

Odevzdávání učebnic

Odevzdávat budou děti pouze učebnici angličtiny, pracovní sešit je jejich a čítanku. Angličtinu vygumovat a  slepit. Při neúměrném poškození učebnice budou děti platit určitou část ceny.

Nachystejte dětem 3 igelitové tašky, aby si mohly postupně odnést ze školy své věci. Ve škole zůstanou pouze prázdné boxíky.

Termín kdy a jak budeme co odevzdávat včas napíšu do stránky a děti do úkolníčků.

Přihláška do družiny

Stáhnout z webu školy přihlášku a do 16. 5. pčinést paní vychovatelce. Kdo neodevzdá včas, nemá místo v družině příští rok jisté

Noví žáci

Od příštího školního roku k nám přibyde 1 chlapec a 1 dívka z rozdělené 1. E.

NA PŘÍŠTÍ ŠKOLNÍ ROK SI NACHYSTEJTE  ZÁMEK S KLÍČKY, BUDEME MÍT SKŘÍŇKY MÍSTO ŠATNY.