čtvrtek 7. září 2017

Činnost ve škole 8. 9.

Český jazyk
Pracovní sešit k ČJ s. 4 a 5 celá

Prvouka
Pracovní sešit k Prvouce s. 5/1 a 2

Pracovní výchova
úklid mnou nakoupených věcí do boxíků - tempery, barevné papíry, lepidla. Další věci, které je potřeba dokoupit do boxíků, pokud nemáte doma z loňska: nůžky, ubrus na lavici, podložku na modelování, modelína, voskovky, hadřík, kelímek na vodu (někteří si již přinášejí  sami bez vyzvání), stačí do konce příštího týdne.

Hudební výchova
zpívali jsme písně z loňska

Český jazyk čtení
Pracovní sešit k čítance s. 2/1 a 2 a pracovali jsme s rýmem v básni Rýmování

Dnes děti dostaly dva PS k čj a jeden k prvouce. Objeví se ještě učebnice aj a pracovní sešit aj a budeme potřebovat cca 8 obalů na malé sešity. Budu ráda, když budou obalené do konce příštího týdne, termíny v tomto směru nejsou striktní, jsou fronty v papírnictví.

SLÍBENÉ POVÍDÁNÍ  O  TZV. ČERNÝCH PUNTÍCÍCH
Snad děti vysvětlily dobře.....
Zapomínání
Pomůcky, úkoly a věci, které děti zapomenou doma budu psát do Svědomíčka. (Podepisovat při pátku jednou za týden až 14 dní. Komu vydrží Svědomíčko čisté celé pololetí, dostane pololetní pochvalu k vysvědčení.
Chování
Špatné chování včetně vykřikování a mluvení hodnotím černýn puntíkem, za 3 na nástěnce je místo týdenního razítka v notýsku - žákovské černý puntík. V pátek je vždy týdenní amnestie na počty puntíků na nástěnce a v pondělí začínáme s čistým štítem. Pokud se vyskytnou velké prohřešky proti školnímu řádu o kterých byste měli vědět ihned, píšu je do notýsku písemně.
Aktivita v hodinách
Za aktivitu v hodinách budou děti dostávat plusy. Za 5 plusů v M nebo Čj je jednička za práci v hodině. V Aj a Pr je to již za 3 plusy. Aktivita v hodiných jistě kladně ovlivní mé rozhodování jakou známku dát na vysvědčení ve s sporných případech.