středa 7. dubna 2021

8. 4./60.den DV III

Dnes se opět sejdeme v  7:55

Český jazyk

Následující dvě cvičení budeme mít v Učebně v jamboardu (jamu) a tam také najdete kontrolu prvního cvičení.

Místo pomlček doplň správné tvary zájmena já - uděláme společně na M, kdo s námi nebude, udělá si sám na jamu a také to tam zkontroluje. Budeš přesunovat do vět správné tvary. Vždy si musíš určit pád zájmena.

Následující cvičení opíšeš do sešitu za domácí úkol. Vyfotíš a pošleš na Učebnu do Jambordu na poslední stránku s názvem "ČJ - domácí úkol, zájmeno já", oboduji, oznámkuji. Nezapomeň do sešitu napsat dnešní datum.


Místo pomlček doplň správné tvary zájmena já a cvičení napiš. (Pokud potřebuješ pomoc, tak tabulka se skloňováním je v učebnici na s. 114) 

Komu se nepodaří vložit vyfocený úkol do Jamboardu bude mít v Učebně pro jistotu i dokument ČJ - domácí úkol, zájmeno já, ale chci, abys  vložil domácí úkol radši do Jamboardu. Chci to vyzkoušet.
 
Matematika
Velký PS s. 26 celá strana
Ke cv. 18 máš vyfocen v kontrole návod jak počítat, pokud nejsi na M
cv. 19 musíš doplnit sám, každý bude mít trochu jiná čísla
cv. 20 samostatně, jen si uvědom, že při platbách bezhotovostně se nic nezaokrouhluje a ceny se sčítají, Při platbě v hotovosti se před koupí vše zaokrouhluje na jednotky, protože nemáme mince menší než 1 Kč, haléře byly zrušeny.
cv. 21 vypočti sám podle zadaného vzoru

Fotografii strany 26 vlož do dokumentu "Matematika  velký PS s. 26", pošli, oboduji a oznámkuji.

Vlastivěda

Uč. s. 18 a 19 - společně si projdeme a přidáme některé zajímavosti

SP PS Vlastivěda s. 13 na známky doplň všechny odpovědi na otázky jako obvykle,   ale neposílej do Učebny, úkol v úterý 13. 4.i s pracovním sešitem odevzdáš osobně VE ŠKOLEEEEE

Otázky k vlastivědnému testu, který budeme psát 13. 4. ve škole sem vložím zítra odpoledne.

Kontrola

Matematika

26/18 vzor