čtvrtek 8. dubna 2021

 Informace k návratu dětí do školy

K prezenční výuce se navrací žáci I. stupně – rotačně. Naše třída bude chodit do školy tímto způsobem:

Lichý týden ( 12. – 16.4. ) 5.C dochází do školy

Sudý týden ( 19. – 23.4.) 5.C zůstává doma na distanční výuce

Tímto způsobem – lichý a sudý týden by se prezenční a distanční výuka měla střídat až do odvolání.

Školní kuchyně bude rovněž v provozu. 

Podle rozpisů obědů bude 5.C odcházet na oběd v Po, Út, St, Pá až ve 12:55 (15 minut po konci výuky - budeme čekat ve třídě) a ve Čt ve 13:35

Způsob testování: https://testovani.edu.cz/ - nejdůležitější otázky a odpovědi

Instruktážní video o odběru vzorků ke zhlédnutí: zde

Milí rodiče, zvu vás na nepovinnou informační schůzku k návratu žáků do školy 9. 4. od 18:00 přes žákovskou učebnu – jak se přihlašují děti na výuku. Budu zde čekat na Váš případný příchod.

Další informace:

1.           Testování bude probíhat 2x týdně (pondělí, čtvrtek) od 7:45. Prosím o včasný příchod.

2.           Testování se netýká žáků v ochranné lhůtě, tj. 90 dní od prodělání nemoci Covid-19. Je nutné potvrzení od lékaře.

3.           Testování bude prováděno neinvazivními antigenními testy,  tzv. samoodběrem.

4.           Žáci se budou samostatně testovat za dohledu pracovníků školy v testovací místnosti.

5.           V případě pozitivity jde žák do karantény, kde počká na vyzvednutí zákonným zástupcem. Žák obdrží letáček s informacemi o dalším postupu.

6.           Žák s negativním výsledkem odchází do třídy s vyučujícím.

7.           Každá osoba je povinna si při vstupu do budovy školy zakrýt dýchací cesty, Na základní škole jsou povinni nosit respirátor pedagogičtí a nepedagogičtí pracovníci, žáci  jsou povinni nosit alespoň chirurgickou roušku.

8.           Neposílejte do školy děti nemocné  (angína, střevní chřipka, kašel, rýma, teplota apod.) a ani s počínajícími příznaky jakéhokoli onemocnění..

9.           Dítěti s přetrvávajícími příznaky infekčního onemocnění, které jsou projevem chronického onemocnění, včetně alergického onemocnění (rýma, kašel), je umožněn vstup do školy pouze v případě, prokáže-li, že netrpí infekční nemocí.

10.         Žák s pozitivním výsledkem testu se může vrátit k prezenční výuce buď po předložení negativního konfirmačního testu RT-PCR nebo po skončení povinné izolace; potvrzení o ukončení izolace vydává poskytovatel zdravotních služeb v oboru praktického lékařství pro děti a dorost.

11.         Učíme se dle obvyklého rozvrhu naší třídy, místo TV bude náhradní činnost, pobyt venku, zpěv nebude praktikován

12.         Testování není povinné. Písemný nesouhlas s testováním předejte v kanceláři školy. Žák, který nebude testován, je ze školní výuky omluven. Probírané učivo budu uveřejňovat na stránkách naší třídy, žák se bude učit sám, distanční výuka pro žáky, kteří se nezúčastní prezenční výuky nebude.

13. Pokud se žák nebude moci zúčastnit testování v testovací dny, bude otestován při příchodu do školy a dalšího testování se zúčastní se svou třídou v běžném termínu. 

POSTUP PŘI TESTOVÁNÍ




POSTUP PŘI VYHODNOCOVÁNÍ VÝSLEDKŮ TŘÍDY