čtvrtek 15. září 2016

Činnost ve škole 15. 9.

Matematika
Dokončení s. 11
Práce se stírací tabulkou. Dala jsem dětem stírací tabulky, 2 fixy a hadříček - koupeno v kompletu. Fixy a hadříček budou nosit v penálu a používat pouze na tabulku, až fixy dopíší, náhradní si již budou kupovat děti samy. Tabulka bude zůstávat ve škole.

Český jazyk
Živá abeceda s. 16 a 17 - největší oblouk na s. 17 jsme dělali kyvadlově, ostatní pouze zleva doprava. Dále jsme vypracovali 2 listy  zaměřené na zrakovou diferenciaci a protože děti byly rychlé, šikovné a hodné, zbyl nám čas i na čtení z knihy - Deník kocoura Modroočka.

Tělesná výchova
Zorganizovaly jsme závody v běhu na vytrvalost (2 ovály na školním hřišti) pro všechny prvňáky. Závodili zvlášť chlapci a dívky. Úspěšní závodníci, kteří se umístili do 10. místa, budou mít pravděpodobně šanci reprezentovat nás v tradičním orientačním závodě Jižního Města. Příslušní rodiče budou včas informováni a požádáni o povolení, aby jejich děti reprezentovaly naši školu. Rodiče dětí do 5. místa budou osloveni určitě, další umístění jako náhradníci. Uvidíme, kolik náhradníků bude třeba. Cvrčkové budou mít svá želízka v ohni. Třeba se závodníci pochlubí.