středa 7. září 2016

Činnost ve škole 7. 9.

Matematika
Pracovali jsme s dvojstránkou hřiště - trénovali pravolevou orientaci, vyhledávali prvky podle počtu, ukázali jsme si krokování na krokovacím pásu, zapisovali na papír počty podle diktátu (řekla jsem množství, děti kreslily stejný počet prvků - čárek, koleček atp. - zapisovali jsme do řádků i do sloupečků). Toto cvičení dopadlo výborně, děti si ho nesou oznámkované domů a mají  v notýsku známku z matematiky.

Český jazyk
Živá abeceda - rozdali jsme si je, kdo měl obal, sám obalil a pracovali jsme s dvojstránkou škola obdobnč jako v matematice. Naučili jsme se - někteří spíše zopakovali báseň
A, be, ce, de, kočka přede,
kocour motá,
pes počítá,
kolik nítí do desíti.
Děti by ji měly doma předvést a zítra ji budeme opět říkat ve škole.
Dáváme si pozor na držení tužky, některé děti jsem opravovala a budu na to dohlížet.

Poslední hodinu jsme si rozdrali a obalili učebnice prvouky a hráli si s puzzle od firmy, která se stará o "Ovoce do škol". Puzzle si děti nechají doma. Děti dostaly ještě česko-anglické pexeso a nějaké pracovní listy, zatím nechávám ve škole, něco z toho využijeme ve výuce a pak pošlu domů.

Velmi děkuji za vzorně obalené sešity - celá třída. Dnes se vyskytli 4 zapomněnkové, kteří nevybarvili myšku v matematice. Napravili hned ve škole a budeme trénovat "NEZAPOMÍNÁNÍ".

Puzzle, které jsme skládali.
Pracovní listy a pexeso
Naše dnešní svačina