neděle 4. září 2016

Informace ze třídní schůzky 1. 9.

1. Omlouvání dětí
Rodiče omlouvají dítě do 48 hodin nepřítomnosti dítěte ve škole mailem, telefonicky, písemně do schránky u vchodu pro zaměstnance. Po návratu dítěte do školy rodiče každou nepřítomnost  omlouvají do notýsku (žákovské knížky)
.
Uvolnění z výuky do 3 dnů povoluje třídní učitel, nad 3 dny ředitel školy (uvolňovací tiskopis na webu školy dítě přinese vyplněný třídnímu učiteli).

Uvolnění z vyučování během dne na omluvenku s datem a v čase mezi jednotlivými vyučovacími hodinami - po 1. nebo 2. nebo 3. nebo 4. vyučovací hodině (když máme 5 hodin). Dítě dovedu v požadovaný čas ke vchodu do přístavby a předám tomu, kdo jej vyzvedává. P, rosím o včasnou přítomnost, nemohu s dětmi čekat dole až přijdete.

Pokud přijdete na vyučování později, choďte hlavním vchodem, paní vrátná nám dítě přivede.


2. Do 9. 9.
pošlete po dětech vyplněné všechny tiskopisy, které jsem Vám předala na třídních schůzkách kromě "mléka", to stačí poslat v říjnu. (Kdo mi již předal, vrátím až bude aktuální).

3. Pomůcky, které kupují rodiče: (bylo by dobré přinést do 9. 9.)
Vybavení penálu: 2 stále ořezané tužky č. 2, pastelky - stačí základní barvy, guma, ořezávátko, krátké pravítko 15 cm.
Věci na výtvarnou výchovu: nůžky, ubrus na lavici, hadřík, kelímek, folie A4 na psaní tužkou (vypadá takto),  fixy (byly v dárkovém kufříku), modelovací podložka A4, modelína.
Věci na TV: cvičky s bílou podrážkou, (kdo neumí kličku nemá boty s tkaničkami),  triko, trenýrky nebo legíny a nebo tepláky a ponožky. Pokud půjdeme sportovat ven oznámím předem a pak prosím přidat do tašky tepláky na ven, bundičku a přijít do školy ve sportovní obuvi, abyste nemuseli mít tuto obuv ve škole nastálo.
Další pomůcky: Klipsové desky A4 2 krát a desky na písmenka.

4. Zájmové kroužky
Ve škole jsou zájmové kroužky, některé pořádá školní družina, některé různé agentury. Od 5. 9. by měla být aktuální nabídka vyvěšena na webu školy, takže vybírejte. 8. 9. bude burza kroužků ve školní jídelně, kde je možné dítě přihlásit. Bude to v odpoledních hodinách, přesný čas ještě nevím - cca od 15 hodin. Čas upřesním.

5. Třídní pravidla pro rodiče
a) Pomáhejte dětem každý den s přípravou do školy (bez Vaší pomoci se zatím neobejdou), připravujte společně aktovku podle rozvrhu, kontrolujte ostrost tužek a pastelek v penálu a zda něco nechybí. Děti mohou mít v aktovce různé cvičné listy, prosím vyndávejte je, ať nemají tašky zahlcené zbytečnostmi. Do školy vracejte jen ty listy, na kterých je domácí úkol. Úkoly budeme značit červenou tečkou nebo zakroužkováním čísla stránky a nebo písmenem D.

b) Podepisovat domácí úkoly

c) NAPROSTO VŠECHNY ŠKOLNÍ VĚCI JE POTŘEBNÉ PODEPISOVAT, drobnosti stačí přiděleným číslem

d) Sešity a učebnice obalujte

e) Spoléhám na to, že budete pravidelně sledovat naše třídní stránky, vzkazy v papírové podobě se často vyskytovat nebudou, pokud ano, budu je vkládat za obal v notýsku a děti upozorním, že mají vzkaz předat.

f) Prosím, komunikujte se mnou na mé emailové adrese pesakovah@donovalskazs.cz nebo telefonicky. Všechna případná nedorozumění či nepochopení se dají uvést na pravou míru, jen je třeba, abych o nich věděla.

g) VŠI
Pokud se u Vašeho dítěte vyskytnou vši, dejte mi okamžitě vědět sms zprávou (je to nejrychlejší), abych moha informovat ostatní.

e) Informace o chování dětí
ve škole berte opravdu jako informace, nikoli jako "poznámky". Děti se školním pravidlům učí, tyto informace obvykle píšu teprve po delším neúspěšném výchovném působení ve škole, ne tedy systémem "uděláš a okamžitě píšu".

6. Svačiny
Děti si nosí pod svačinu ubrousek, nejlépe látkový, aby si nešpinily lavici a stolování měli jistou úroveň, svačinu (kdo je dlouho ve ŠD tak i na odpoledne), umělohmotnou lahev s pitím.

7. Hygienické potřeby
Ve škole budeme používat papírové ručníky z rolí, které děti přinášejí do školy. Na třídních schůzkách jsme se dohodli, že chlapci přinesou každý 3 krabice kapesníků a dívky 4 role kuchyňských utěrek a tekuté mýdlo.